XNX03 Xianniangxi Community Kitchen 2019

Peter Hasdell, Jze Yi Kuo

Research output: Creative and literary works / consulting reports / case studiesEngineering, architectural, graphic designsAcademic research

Abstract

Xianniangxi community kitchen is participatory design and making project that arose from the need to relocate an existing social enterprise run community kitchen. Located in an unfinished concrete structure, the kitchen and dining area function as a community gathering space, giving character and memeorable spatial experience to the daily life of visitors and villagers. Using a material repurposing approach, villagers and participants collected waste materials to construct the external walls. Serving to both clean up the surrounding village and to enable participants to value found material. The project was made possible under a Poly U APSS Service Learning programme and involved both SZU and Poly U students.

As a second stage two groups from School of Design and SZU constructed devices and fittings for the space to provide special features for the community kitchen. These were made in classes taught by Kuo Jze Yi in both schools and transported and installed in the Community Kitchen.
Original languageEnglish
Size200m2
Publication statusPublished - 3 Apr 2020

Cite this