MX02 Miaoxia Community Guesthouse participatory design process

Research output: Creative and literary works / consulting reports / case studiesEngineering, architectural, graphic designsOther output

Abstract

Completed July 2017, the guesthouse participatory design process was intensively conducted over 6 weeks with villagers. The agreed design for a guesthouse renovated an existing run-down timber house, constructed a new built extension providing accommodation for up to 20 people, and improved sanitary conditions. This comprises of six guest rooms or dormitories, a tearoom, workshop spaces, activity spaces for children, an office, bathroom and laundry amenities, a courtyard and a garden. The extension is designed as an L-shaped building resembling traditional courtyard houses. The resulting asymmetrical roofline sets the guesthouse apart from other houses in the village.
Original languageEnglish
Media of outputPrinted matter
Publication statusPublished - Jun 2017

Cite this