BGH01 North Huanggu Village: Shandong: Public space design and construction

Peter Hasdell, Jze Yi Kuo

Research output: Creative and literary works / consulting reports / case studiesEngineering, architectural, graphic designs

Abstract

In 2017, Insitu Project commenced working with the local community and Weifang Yuandu Volunteer Service Centre in Beihuanggu village in Shandong on communal space in the village. The collaboration explored ways of activating public space based on public events, festivals and local habits. Students from SZU joined the project to document the local architecture and life stories, the stone architecture building traditions and later developed designs linking the Children Activity Space together with the public space with the provision of public amenities in the village. The work was constructed with participation of local stone-masons in 2017.
Original languageEnglish
Size100m2
Publication statusPublished - Jan 2017

Cite this